vineri, 1 iunie 2012

"Statul" (comunitatea autonoma a Madridului) cere medic specialist si-l plateste ca absolvent. Daca semnez contractul cu ei, cu jumatate de norma si jumatate de somaj as avea cel mai mic venit de cand sunt in Spania.

Pentru semnat imi cer copie compulsata dupa titlu (adica sa scrie "conform cu originalul"). M-am dus azi in slapi la politia din cartier. "Nu, noi compulsam doar actele pe care le scoatem noi". "Pai, uitati, faceti dvs o copie si compulsati-o".
N-a tinut. M-am dus (tot in slapi, n-am mai trecut pe-acasa) la "organismul emitator" - ministerul educatiei. "Nu, noi compulsam doar copiile care raman in sediu; de ce nu vi le compulseaza unde vi le cere?" Buna idee. Sun; "ah, nu, la noi trebuie sa le aduci deja compulsate, consejería insista pe asta".
Sa ma pupe consejería! Le-am dus la notar. Sunt gata luni, e greu sa xeroxezi 2 pagini si sa pui stampila de 2 ori. Nu vreau sa ma gandesc c-o sa le dau bani.

Si pentru ca presimt multa alergatura, mi-am scos abonament metro-bus. De la tutungerie.

7 comentarii:

lektor spunea...

se simte totusi o nota de usurare in nemultumirea ta:)

nume spunea...

:) da, de cand am aflat ca nu pierd somajul, ca mi se da cat corespunde orelor nelucrate.

Pinocchi0 spunea...

Pregătirea medicilor se pare că este un drum al patimilor în orice țară...

Dan spunea...

La tutungerie au ciocolata?
Cauta sa te informezi, de ce nu vii în Franta? Nu ca ar fi bine, nu-i bine deloc, dar parca e mai bine decât ce spui tu ca e în Spania...

nume spunea...

Pinocchio: si dupa ce cer medici pregatiti, ii platesc ca si cum n-ar fi. avantajul e un contract pe durata nedeterminata.

Dan: la tutungerie au si timbre, carti de joc, nu m-ar surprinde sa aiba ciocolata :) Cand mi-au zis prima oara sa-mi cumpar abonament de la tutungerie, am crezut ca nu stiu eu toate sensurile cuvantului ("estanco"); a doua oara mi-am facut curaj si-am intrebat ce fel de tutungerie.
M-am cam gandit la Franta, stiu ca platesc mai bine (dar si preturile sunt mai mari), nu stiu daca au nevoie de doctori si pe unde (comune, orasele sau orase mari).

Cora_ spunea...

in Canada medicii sunt f. bine platiti si e penurie de specialisti, dar partea proasta e ca tre' s-o iei cam de la capat cu echivalarile. :(

nume spunea...

Parca n-as schimba continentul :)