marți, 27 noiembrie 2012

De cand sunt aici au fost 2 greve generale si 1 sau 2 ale cadrelor medicale. In 2 am facut parte din "serviciile minime", iar in celelalte 2 am lucrat de bunavoie. Toti medicii de pe sectia mea au muncit, nu stiu daca si fizioterapeutii.
A treia greva generala a fost pe 14 noiembrie; colegii nesindicalisti m-au avertizat ca sefei nu-i pica bine neparticipantii;  colegii sindicalisti au facut misto de ceilalti. Pe 14 dimineata m-a sunat sefa sa ma intrebe daca lucrez si pentru ca parea bine dispusa, am zis ca da. Cand am ajuns acolo ne-a tinut (mie si altei spargatoare de greva) o prelegere despre drepturile castigate prin lupta de clasa. Cei doi copii ai ei erau la ora aia in pichete.
De la munca m-am dus direct la miting.

Duminica trecuta a avut loc un mars impotriva privatizarii spitalelor din comunitatea autonoma a Madridului. Nu m-am dus pentru ca m-au inundat vecinii; de 3 ori, los gilipollas.
Ieri a inceput greva pe perioada nedeterminata a tuturor cadrelor medicale si a serviciilor nemedicale din spitale si dispensare (bucatarie, spalatorie, etc). Toti fostii mei colegi participa.
Eu nu pot; acum tin de "probleme sociale", nu de sanatate.
Marsul de azi:


12 comentarii:

O femeie spunea...

si eu care cautam o vacanta la Madrid :)

nume spunea...

in perioada asta centrul se blocheaza des cu manifestatii.

Zdrîngu spunea...

Intervin ca musca in lapte ca sa imi torn cenusa in cap: ai comentat ceva la mine, comentariile erau moderate si eu n-am stiut :)

nume spunea...

n-am asteptat mult sa mi-l aprobi; (uitasem ca asteapta moderarea :) )

Cora_ spunea...

"se pune" de-un socialism universal, sper sa nu se cada-n vreun comunism, ca nu-sh pe ce planeta sa ma mut...

nume spunea...

Spania e exclusa din socialismul universal, aici se pune de un ev mediu; sanatate si educatie numai pentru cine are bani desi platesc impozite toti, amnistie fiscala pentru bogati, dati afara din case cei care au saracit si nu-si mai pot plati ipoteca* si - favorita mea - "afaceri cu statul", poate-ti suna cunoscut.
Protestul personalului sanitar nu e pt salarii (la grevele alea noi n-am participat), ci impotriva trecerii spitalelor in posesia politicienilor si rudelor lor.
Un fel de parcare pt Udrea, marmura si toate bordurile din Bucuresti pt Videanu...

*conditiile de credit ipotecar spun ca daca nu mai poti plati casa o pierzi, dar ramai dator restul banilor. si futut si cu banii luati.

Cora_ spunea...

nu stiu care sunt pr. sociale in spania si nici nu e usor sa le-ntelegi din 3 cuvinte, pe mine insa ma sperie ce se intampla in Canada(de fapt Montreal). Studentii vor scoala gratuita, serv. medicale gratuite... de fapt totul gratuit. Ceea ce ar fi perfect, daca ar fi posibil. Si cum nu pot sa obtina, ii bat cu pietre pe "bogati", adica pe cei care lucreaza in centru si sunt imbracati la costum(si care platesc probabil deja un impozit de 60% din venit. Zic studenti, dar ar trebui nuantat si zis ca vreo 10% din studenti, cei care se denumesc "intelectuali/ganditori". Si ca totul sa aiba motz, simbolul luptei lor e un patrat rosu, care ia pe alocuri forma de stea rosie.
Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand vad o stea rosie... vad stele verzi. :))
E adevarat ca marile crize economice/sociale au adus schimbari majore. Sa nu se vireze spre rosu, asta sper eu.

Cora_ spunea...

aaaa, uitasem, bafta cu spitalele!

nume spunea...

Sa fie!
cu impozite mari poti sa faci multe servicii gratuite sau ieftine.
pana acum sanatatea si educatia erau gratuite in Canada?

aici aia care purtau steaguri rosii erau politisti sub acoperire :)

Cora_ spunea...

Sanatatea e oarecum gratuita si proasta.
Scoala n-a fost niciodata gratuita(in Qc e cea mai ieftina din Canada), dar guvernul a vrut sa creasca pretul cu vreo 3,4 sute de dolari pe an si unele fac. au stat in greva 5 luni, au facut valuri si-au reusit sa schimbe guvernul cu unul de stanga. Vazand ca le-a reusit, vor si mai spre stanga(simpatizeaza cu un partid de extrema stanga) si cer GRATUITATE.

Asa e, se pot face multe cu banii din impozite, daca n-ar fi unii carora li se pare normal sa stea pe ajutor social TOATA VIATA(nu glumesc). Pen'ca merge... la noi in socialism. :)

nume spunea...

uite, io dau certificate de handicapati. stii cat e teancul de reclamatii pt ca nu le-am dat? sau pt ca le-am scazut punctajul si-au pierdut pensia? :)
am momente in care ma enerveaza asa rau nesimtitii care se scarpina la oua toata viata si vor bani pt asta incat imi vine sa mai dau rezidentiatul o data si sa-mi aleg o specialitate de laborator.

Cora_ spunea...

Vrei sa stii una buna? In Qc au existat zeci de partide politice, care de care mai aiuristice. Unul se numea "Le parti J'en arrache"(Partidul iau cu fortza), altul "Parti marxisteléniniste", sau "Parti rhinocéros" si altele asemenea.
J'en arrache era partiul celor care nu voiau sa munceasca. Se pare ca avea multi adepti. A fost dizolvat... da' nu'sh de ce. :))

N-am timp, da ar fi interesant de scris un post.