joi, 9 octombrie 2014

Daca esti neica nimeni, cetatean spaniol, si da boala peste tine in Sudaca, te intorci intr-o urna, pentru ca statul spune ca n-are bani sa te aduca acasa intr-un avion cu suport vital.
Daca esti in afara Spaniei de mai mult de 3 luni, pierzi dreptul la asistenta medicala acasa, ceea ce intr-un fel e ok, pt ca nu platesti impozite (sanatatea aici e finantata si din impozite indirecte, nu doar din cel pe venit, asa ca africanul ajuns cu barca isi plateste dreptul la un termometru si o vorba buna cand isi cumpara un sandwich cu TVA, dar doar teoretic).
Oh, dar daca esti popa, stai de douaj de ani in Africa si vrei sa mori de ebola la tine acasa, te aduce guvernul ultracatolic imediat, redeschide spitalul de boli tropicale pe care guvernul local il transforma in spital de cronici si iti trimite cadre medicale care-au vazut filmul ala cu Morgan Freeman. Cand o infirmiera se contagiaza, dau vina pe ea, ii izoleaza familia si cativa colegi si ii omoara cainele pentru ca, nu-i asa, expertii celulei de criza stiu mai bine ca prostovanii aia care stau in mijlocul epidemiei africane, ca un caine poate fi sursa de contagiere.

8 comentarii:

Cora_ spunea...

Da, ma, popii sunt mai presus de toate aproape peste tot. Iar pe aia ca s-a imbolnavit la serviciu, s-o ia dracu cu tot cu caine, familie si tot ce simte, ca e doar o amarata de salariata si oricum era vina ei ca era angajata acolo, ca n-avea de nici unele sau ca nu a fost invatata sa le foloseasca.
Ca, nu-i asa, Ebola e o boala de rutina cu care se intalneste zilnic orice asistenta.

nume spunea...

sunt periculosi astia care ii ajuta pe popi sa fie mai presus de orice.

Cora_ spunea...

Pai da, vezi-i si pe ala din tara muma, vor sa faca si ei o bisericuta in parcul national Bucegi. Si-un mic spatiu de cazare, ashea, ca sa "urca" si patrafirele lor aurite in munti, calare pe 4x4 si ca sa "mananca" si preagrosul lor matz neste friptane, admirand peisajul...

nume spunea...

te vad pusa la curent :) de ce?

Cora_ spunea...

incerc sa inteleg pana unde putem decadea. :)
cica zilele trecute a mai murit una la coada la moaste. o fi ceva in aer... :)

nume spunea...

ma, cu astia care fac ceva din credinta (indiferent ce daca nu fac rau nimanui) n-am nimic. dar ma seaca aia care profita de credinta altora.
adica na, poti sa inconjori biserica pe branci, poti sa te lasi calcat in picioare cand te duci sa pupi moastele, dar nu pune pe altii sa faca ce vrei (sa-ti dea bani de biserica, de exemplu). in toata organizarea asta bisericeasca (si la noi, si la catolici) exista profitori si astia trebuie spanzurati de oua.

Cora_ spunea...

Pe-astia din Québec i-au spanzurat in anii '60. Definitiv.
Stau in banca lor de-atunci. De-aia zic, hai ca se poate! :)

Blegoo spunea...

Muoamăă... ce fimei agresive!...
Voi sunteți bune de militărie, ceva gen.
Necredincioaselor!