joi, 12 ianuarie 2012

Cum sa fii luata de proasta

(si sa te si convinga)
Specialitatea mea are cateva supraspecializari. Fiecare medic are terapeutii lui. Avem pacienti vazuti de 2 sau 3 medici de aceeasi specialitate, dar de supra-  diferite.
Ieri i se aduce unei pacientute un calculator adaptat. Ma duc fara consentiment informat si semnat (sau macar in alb si sa cer sa mi se semneze pe loc), dar cu o camera foto. N-am hartoaga pentru ca aflasem doar cu o zi in urma ca vin tehnicienii. Cand vad terapeuta ca face poze, incep si eu fara sa cer voie tatalui pacientei. Cand sa plec, terapeuta imi cere pozele pt ca ei i se terminase bateria. Eu nu ii cer nimic in schimb.
Aseara i le trimit prin mail. Imi raspunde trimitandu-mi-le pe ale ei, cu precizarea ca parintii au semnat doar pentru terapeut (nici macar nu pomeneste de doctorita cu care lucreaza, de parca ea ar lua deciziile), nu pentru serviciul general.
Pentru ca ma tratez cu "regula celor 24 de ore" (nu kizdesc pe nimeni in primele 24 de ore, astept sa-mi treaca si raspund mai tarziu calma), n-am sa-i scriu ca si ea face parte din serviciul general si sa n-o prind ca foloseste fotografiile facute de mine pt care am drept de autor, asa ilegale cum sunt.
Pasul urmator e sa vorbesc cu sefa serviciului sa vad ce au semnat parintii, poate e extrem de strict si nu ma acopera. Iar urmatorul, sa vorbesc cu sefa directa a terapeutei pentru ca nu stiu s-o aiba in tratament.

Daca aveti nevoie de pozar care munceste neplatit, aici ma gasiti. La o adica spal si vasele gratis, la cat de cascata sunt.

8 comentarii:

Dan spunea...

Cred ca amândoi am putea scrie o carte despre idioti.
Eu i-am semnalat directoarei în scris niste nereguli, dupa ce toata ierarhia pâna la ea n-a facut nimic. Mi-a raspuns ca va deschide o ancheta si daca nu e adevarat ce spun ma reclama pentru "defaimarea" institutiei, tot un spital. Nu spune ce se întâmpla daca e adevarat... Ieri am mai primit o scrisoare de la ea, a facut ancheta, la trei din cele patru chestii semanalate de mine spune "într-adevar", la a patra a fost evident mintita, iar în concluzie spune ca "deci nimic din ce-ati semnalat dvs. nu se verifica"...

nume spunea...

:)) Deci te-ai facut c-o reclamatie?

Daca vrei sa scrii o carte despre mine, sa ma anunti, mai am d-astea in care am picat de proasta :)

Dan spunea...

Nu noi suntem prostii. Spuneam sa scriem o carte despre idioti, adica ei!

nume spunea...

Am inteles din prima ce'ai vrut sa spui, dar in cazul de fata eu am fost tuta, nu terapeuta :) Ea a fost doar smechera.

Cora_ spunea...

adorabil post si schimb de replici. daca te consoleaza (si cred ca nu), fiecare pica "de fazan" macar o data, din inertie. ca nu ne-am nascut in cultura aia, fir-ar! dar invatam repede, nu-i asa?

nume, da cu ea de pamant, sa nu uite! :)))

Rudolph Aspirant spunea...

Nu recomand darea cu nimeni de pamant in mod real, desi este total OK sa injurati in jura mare in privacy of your home, nu sa tineti frustrarea in voi aiurea. Incercarile de imbunatatire, chiar cu intentii bune si aprarent altruiste, a unui sistem birocratic strain nu trebuie urmarite daca se simt ca apare tentatia de a face asa ceva, deoarece acea tentatie este una patologica de tip cvasi-sindrom Stockholm. Cele mai bune sunt exercitiile de relaxare obisnuite si plimbarile in natura/exercitiul fizic. Mi-a zis mie asta din prima medicul meu de familie, la fel cum tot din prima m-a sfatuit un tip care chiar imi voia binele sa ma bazez cat pot de mult pe wikipedia daca am nedumeriri, (eu sunt mai lenes, re si plimbari si wikipedia, dar pot sa confirm ca ambele ajuta, si ca acei oameni au avut dreptate). Nu cred ca chestia asta e valabila doar pt Scandinavia, de fapt situatia in Spania este mai usoara, urmand, in ordine ierarhica, Germania, si abia la urma Italia cu Franta neck & neck, unde e intr-adevar si mai stresant, Belgia-Olanda, si abia apoi Scandinavia, (cu exceptia Finlandei, care e o tara ideala pt absolventii cu studii superioare romani, insa pacat ca are limba grea de invatat). La continenete, desigur ca in SUA e mai usor decat in Europa, si in Australia e mai placut decat in Europa, desi e o idee mai greu decat in SUA. Deci, stati linistiti, ca fiecare sunteti bine si mai toti, IMHO, ati nimerit excat unde trebuia.

Rudolph Aspirant spunea...

PS la Marea Britanie nu ma bag ca sunt subiectiv si am pile, la Elevia nu ma bag ca am conflict de interes.

nume spunea...

Desi toti suntem "colegi" si lucram "in echipa", exista o clara solidaritate in cadrul fiecarui grup (medicii intre ei, cu subgrupuri - rezidenti si specialisti, terapeuti, asistente, infirmiere etc).
Terapeutii, fiind aia care lucreaza direct si zilnic cu pacientii (noi decidem tratamentul si urmarim evolutia), cred ca se pot descurca si fara noi si aici apare conflictul. Solidaritatea in cadrul grupului de medici si in cel al terapeutilor e favorizata de conflictul dintre cele 2 grupuri.
Asa ca daca eu ma plang de un terapeut, voi fi sprijinita de alti medici.