joi, 28 iunie 2012

Ma ia jalea zilnic la ora siestei - cand citesc ziarele si constat ca sunt din ce in ce mai saraca.
Metroul din Madrid urca preturile dupa cum ii tuna. Si dupa ce ca incepe puturoseste programul la ora 6, se gandeste sa-l scurteze noaptea in timpul saptamanii de la 1.30 la 12. Biletul de o calatorie s-a scumpit brusc de la 1 la 1.5 euro. Ala de 10 calatorii de la 7.4 la 9. Suplementul de aeroport de la 1 la 3 euroi de pe-o zi pe alta. Acum biletul simplu costa intre 1.5 si 2 euro in functie de numarul de statii. Abonamentul lunar (pe care mi l-a platit intotdeauna spitalul pana in mai) de la 43 parca (sau 45?) la 51.
De azi au crescut si taxele de aeroport. In Madrid si Barcelona cu 50%. Din iarna easyjet n-o sa mai zboare de aici (deja a renuntat la zborurile de seara din/spre Lisabona).
Ma intreb ce o sa fac cand or sa mi se termine banii.


3 comentarii:

Dan spunea...

Vii în Franta. Am cunoscut recent doua doamne, medici, care au venit aici la..., 56 de ani!

nume spunea...

si cine le plateste pensia?
am auzit c-ar fi o chestie unificata pe teritoriul UE - ti se aduna contributiile din mai multe tari ca sa ti se dea o pensie, dar daca pana la 56 de ani au platit statului roman, vai de sufletul lor.

O femeie spunea...

se aduna. Cei 10 ani platiti in Ro, nu i-am prapadit.
Oricum, mai au mult pana la pensie, in Ro puteau iesi la o anticipata, dar acolo mai au de lucru 5 ani, si mi-e ca se mai lungeste dupa 5 ani treaba ;)