joi, 26 iulie 2012

Cand m-am dus la interviul pentru serviciul nº1 am fost dispusa sa renunt la somaj ca sa lucrez pe bani putini (300 euro in minus fata de ajutor) in ceva ce-mi place, sa capat experienta, sa-mi lungesc CVul si sa evit angoasele si tampitul in casa. Ca doar asa a evoluat specia - riscandu-se spre un viitor incert, nu asigurandu-si un viitor imediat. Bun si idealismul asta, dar nu tine de foame, cu atat mai mult cu cat serviciul nº2 nu m-a platit pana acum (100 de pacienti vazuti de cand am inceput, 0 euro). Asa ca azi, cand a sunat Consejería (oh, da!) sa-mi propuna un post de medic-evaluator in program de dup-amiaza, salariul aproape dublul actualului, mi-am sunat directoarea s-o intreb daca pot lucra dimineata la serviciul nº1. Nu pot.
Imi place unde sunt acum, de la asistentul social pana la directoare sunt toti oameni faini si colaboratori (cu exceptia terapeutei de dimineata). Imi place sa vad copiii veniti la tratament, sa lucrez in echipa cu psihologi si logopezi. Imi place ca ma pot duce in sandale, cu 3 perechi de cercei si fara halat, la ora la care vreau. Dar nu pot trai cu ce-mi dau ei + o dimineata pe saptamana la particulari. Asa ca am sunat-o pe directoare a doua oara si i-am spus ce-am ales.
Coordinatoarea e plecata din tara, la sfarsitul saptamanii viitoare vor hotari daca trec la program de dimineata sau cauta pe altcineva. Imi e foarte greu sa renunt, dar alt part-time n-am gasit si mi-e teama sa mai astept, avand atatia colegi in somaj.
Bun si idealismul asta, dar pentru altii.

6 comentarii:

Cora_ spunea...

Felicitari!!! E un pic cam devreme sa te gandesti sa iesi la pensie de la un job(cu atat mai mult de la juma' de job), deci eu zic ca ai facut EXACT ceea ce trebuia. In plus, le-ai oferit alternativa, daca te vor, te pot avea.
Inca o data, ma bucur mult pentru tine. Tre' sa dai de beut, neaparat! :)

Cora_ spunea...

PS- Cele trei perechi de cercei ti le pui toate odata??? :)

nume spunea...

toate-odata :)
"alternativa" mea le cam forteaza mana pentru ca majoritatea copiilor vin dup-amiaza la tratament, iar eu am birou (unde pot valora pacienti) doar dup-amiaza.
pe de alta parte, cand vad pacienti noi impreuna cu psiholoaga, trebuie sa ma duc dimineata, cand lucreaza ea.

nume spunea...

merci, eram cam indoita, toata noaptea m-am perpelit daca n-ar fi mai bine sa astept pana-n septembrie, asa cum imi propusesem inainte de a aparea oferta. dar am mai refuzat alte joburi, daca dau cu piciorul tuturor ofertelor merit sa mor de foame.

O femeie spunea...

Cora, ar trebui sa te bucure pers. care poarta si 3 perechi de cercei concomitent.

Ontopic, succes in decizia luata.

nume spunea...

Merci.
Deocamdata (cel putin in septembrie) ma mentin actualii, nu ma dau afara, nu mai gasesc ei alt fraier :)