vineri, 23 mai 2014

(continuare de azinoapte)

Solutia perfecta ar fi ca sefa mea sa faca un "escrito" cum ii sugera cretina de luni, sa ma reclame consejeriei (ministerului local) si ei sa ma dea afara. Dar n-am eu norocul asta.
Demisia nu mi-o dau pentru c-as ramane fara somaj.

12 comentarii:

Cora_ spunea...

auzi, imbecili sunt oriunde. unii afirma ceva, ba chiar scriu negru pe alb, apoi incearca sa-ti explice ca altceva au vrut sa spuna, de parca e vina ta ca ai luat de bun ceea ce-au zis/scris...
sooo, la ce te astepti de la "niste unii" a caror placere maxima e sa minta/insele sistemul? iti dai seama ca daca ar avea principii/ar fi onesti n-ar minti din start?
in plus, daca te prefaci ca-i crezi si faci pe proasta, poti sa le pui intrebari si n-or fi toti actorii perfecti. :)
asa ca nu-ti da demisia din cauza unor idioti, ia-ti o zi libera. :)

nume spunea...

cucoana asta de luni era pornita impotriva mea; a spus ca am ranit-o in timpul explorarii (ca se vezi forta, trebuie sa-i impui rezistenta, sa pui mana pe pacient si sa te opui miscarii, nu doar sa te uiti la el cum baleteaza), ca i-am vorbit urat (da, i-am spus ca daca nu ma lasa s-o explorez, ce-mi povesteste nu va conta la evaluarea finala pentru ca nu ma pot baza pe niste scrisori medicale vechi de 8 ani).
apoi a scris c-a fost martora ca i-am vorbit urat pacientei care i-a urmat si-am obligat-o sa urce scarile. pacienta respectiva (a 2a) era o tiganca cam durdulie si artrozica, o stiam, o vazusem cu cateva luni in urma si stiam ca poate urca scarile. am intrebat-o daca poate urca un etaj, mi-a zis ca-i e greu si i-am spus sa ia liftul. tiganul - barba'su - a fost ala prost crescut care a inceput sa tipe ca nu cred ca nevasta-sa e bolnava. a continuat sa bombane si dupa ce au intrat in cabinet si s-au asezat. cand am vazut ca nu tace si ca nu pot vorbi cu nevasta-sa, am ridicat si eu tonul "care-i problema?"... problema era ca data trecuta ii dadusem neveste-sii handicap, dar nu d-ala grav, adica nu pupase pensie de handicapat (ca doar pt asta veneau). tiganca mi-a raspuns ok la intrebari, s-a plans, deh, dar fara sa exagereze si a colaborat bine in timpul examenului fizic.
cand au iesit din cabinet s-au intalnit cu "martora" care i-a spus tiganului sa-mi faca plangere.
apoi au vorbit cu asistenta sociala. tiganul ala analfabet si care n-a lucrat si n-a cotizat niciun euro neam de neamul lui i-a spus asistentei sociale ca se vede ca sunt straina si sa ma duc "a mi puto pais" sa muncesc.
m-am distrat cand mi s-a povestit, mi s-a parut foarte tare ca n-a avut coaie sa mi-o spuna in fata si ca el, traitor din ajutoare sociale (platite de mine si de altii la fel de fraieri ca mine) imi spune unde am voie sa muncesc.
apoi am aflat ca idioata l-a intaratat impotriva mea.

nume spunea...

ah, si dupa ce spune c-am maltratat-o si ca m-am purtat urat cu pacienta urmatoare, ii scrie sefei sa-mi faca reclamatie la "centru" pt ca asa ceva e inacceptabil.
vrea sa ma zboare din postul asta minunat si bine platit. nu stie ea ce bine mi-ar veni.

o vad in stare (n-are diagnostic psihiatric, dar e inversunata rau) sa-mi puna ea cu manuta ei o reclamatie la "centru".

Cora_ spunea...

e frustrant sa lucrezi cu asemenea specimene, dar realizezi ca n-ai ce sa le ceri?
ce te-astepti tu de la ala care n-a muncit toata viata lui, sa fie amabil cu tine? mai ales ca nu l-ai ajutat la furt si vorba aia, puteai. :)
pe nevasta aluia trebuia s-o pui in scaun si sa-l lasi pe bou s-o impinga(ba chiar sa si zici, vai, vai, ce bolnava esti), iar la sfarsit sa faci tot ce trebuie, ca doar de-aia esti platita. era mai mare distractia.

iar cealalta la fel, a deranjat-o ca ai discutat de examenul final. probabil majoritatea medicilor (bastinasii) nu spun ce gandesc, sa nu-si creeze atmosfera proasta, ii lasa pe prosti sa creada ca totul e ok, dar ii ating la final. ce rost are sa le creeze stres inutil acolo in cabinet? vad ei apoi, cand primesc hartiile acasa. presupun ca asa merge. :)

e cam nasol insa ca trebuie sa decizi singura, macar daca ar fi o comisie, ceva, vina s-ar disipa...

ce miscari fac pacientii tai? sunt cu probleme locomotorii?

Cora_ spunea...

tu iti dai seama ca astia sunt oameni care vor sa para mai bolnavi decat sunt, deci din principiu au ceva undeva care nu merge, apoi daca tu le spui ca s-ar putea sa nu-i ajuti, fac pe dracu'n patru sa scape de tine, crezand ca pe altul il pot pacali. si sunt cu atat mai inversunati cu cat esti o "venetica" venita sa le dai lor lectii.
asta e nivelul, la ce dracului sa te astepti? :)
te pup, fug acasa, mi-am terminat programu' si mi-e o foame de mor.

nume spunea...

sa-ti fie de bine! :)
au tot felul de probleme fizice, locomotorii, neurologice, cu vazul, cu auzul, cu matul, cu corazonul, cu toate cele :) dar examen fizic fac doar celor cu probleme locomotorii sau neurologice. pe ceilalti ii intreb una alta si bine ar fi sa coincida raspunsurile cu alea din scrisorile medicale.
tuturor le spun ca se decide in sedinta. si chiar discutam cazurile in cadrul echipei (medic, psiholog, asistens social) si mai umblam pe la punctaje.
cand chiar nu stiu ce sa fac intreb alt medic (generalist cu 20 de ani de experienta in handicap sau medic de recuperare - tipa care e acum are si ea vreo 20 de ani de experienta si valoreaza la sange).

da, aia cu vechime fac cum zici tu, se prefac ca halesc tot.

am ajuns sa fac niste "dictamenes" de ma doare mintea; notez tot - daca se apleaca in scaun sa se scarpine pe picior (ca dup-aia sa nu spuna ca-l doare spatele si ca trebuie sa-l incalce nevasta ca nu ajunge), daca deschide usa cu mana presupus paretica cu care vai, nu poate face nimic, daca isi lasa carja 2 trepte in urma cand urca scarile pt ca e prima oara cand o foloseste si habar n-are sa se coordoneze, daca are ochelarii de soare pe cap, nu in decolteu, si spune ca nu poate misca umerii c-o doare, daca n-are vanatai dar zice ca cade des...
de cateva ori am pus-o p-aia de la receptie sa ma sune cand a plecat pacientul din centru si am iesit in urma lui sa vad daca e atat de schiop pe cat vrea sa para :)

niciunul cu adevarat bolnav nu s-a plans pana acum desi pe unii i-o fi durut, niciun neurologic nu mi-a cazut pana acum in cabinet... una singura s-a sincopat si cazut cu grija, mai intai in fund, apoi pe un cot, apoi pe celalalt, apoi a dat cu capul de gresie... m-am cam aia pe mine (era cardiopata), dar tipa s-a trezit, s-a asezat in funs si si-a facut freza; nici n-a dus mana la ceafa unde a dat cu capul de ciment. si dupa ce a vazut ca-mi tremura mana cand ii iau pulsul, a fost EXTREM de draguta cu mine, suspect de draguta.

lektor spunea...

Dictamenes asta e litera de lege la examenele orale, pina acum niciun repetent nu mi-a venit de hac:)

Deci da, mai da-i dreaq, nume, viata e mult prea scurta ca s-o pierdem cu homunculii.

Cora_ spunea...

Off saracii, unii chiar sunt bolnavi. Medicul de recuperare stie probabil mai bine care si in ce fel daca-i vede des, ca totusi tu in 5 minute nu prea poti fi sigura care cat e de bolnav.

Ce voiam sa-ti zic, mi-am amintit pe drum, in comunicare ta cu pacientii s-ar putea sa fie si o componenta culturala, nu ca nu te-ai fi adaptat, dar uite de ex. eu am observat la fostul job ca unii luau foarte personal unele remarci strict profesionale care mie mi se pareau discutii normale. Cu cat se urca pe scara hierarhica, cu atat problema disparea si franchetea era apreciata.

Dar la acelasi nivel profesional sau sub oamenii erau deranjati usor, pentru ca in general ceilalti nu faceau observatii, ii lasau sa persiste in greseala, ceea ce mie mi se parea aiurea, adica ma gandeam sa-i zic omului la un moment dat, ca poate nu stie, mai ales daca lucram in echipa. La un moment dat am ajuns sa ne cunoastem si-am depasit problema, dar tu ai mereu alti pacienti si daca nimeni nu le-a zis nimic nicioata, le pica rau. Chiar daca ei mint...

In fine, oricum ideea e sa nu te stresezi mai mult decat e cazul, ca de pacienti care sa te enerveze nu vei duce lipsa. :)
Ce-ti mai face pisoiul, nu ai mai zis nimic de el, e bine, sanatos?

nume spunea...

lektor, contestiilor le raspunzi tu?

pisoiul e deocamdata ok, nu stie ca ne mutam intr-o saptamana :)
e cam bleg, saracul, se streseaza cand il las in casele altora (nu si cand il insotesc), se scarpina pana cheleste. credeam ca-i mai nepasator si independent.

noul caine e ok? s-a adaptat? l-ati sedat pt avion?

lektor spunea...

Plingerea se face la decan, eu raspund, si daca lucrurile nu se clarifica (adica daca nu am scris detaliat ce timpenii a zis repetentul la examen), se face o comisie noua de examen.

Cora_ spunea...

cainele e ok, nu poti sa crezi cat e de educat(o fi vreunul caruia i-a murit stapanul, nu pot crede ca a fost abandonat), seara inainte de culcare urca la noi in pat si nu vrea sa-l dai jos, dar in clipa in care se stinge lumina coboara singur si se duce in patul lui. :)

Pe avion nu l-am sedat, am auzit ca poate fi periculos si am zis ca 3 ore nu e mult, la dus a fost super ok, dar la intors a plans un pic la decolare si la un moment dat o vaca mai in fata a inceput sa tipe ca al cui e cainele. Nu i-am dat atentie, evident, dar cand a venit stewardesa s-a plans la aia, iar alta doamna mai in spate i-a zis stewardesei:" cucoana asta deranjeaza cu tipetele ei mai mult decat catelul", toata lumea radea.
El a dormit apoi linistit pana la Montreal, dar nu cred ca l-as mai lua cu avionul ca e totusi stresant pentru el. In iarna, daca stam o luna in Florida il luam cu masina.

Ma duc sa-l plimb, de cand il avem ne plimbam de doua ori pe zi, vrem-nu vrem. :)

ps- imi zicea Vio(o s-o intreb) ca e un spray cu hormoni pentru pisoi care ii calmeaza in clipa in care sunt f. stresati si se pare ca o mutare ii poate stresa tare. Vrei sa intreb cum se numeste sau stii despre ce vorbesc?
Va pup pe amandoi!Spor la mutat!

nume spunea...

mersi!
mi-a vorbit veterinara de un ambientador cu asa ceva. astept sa vad daca fiind cu mine se streseaza (in portugalia parea ok)
te pup