miercuri, 26 noiembrie 2014

Interviu:
- In principiu contractul tau e pe perioada nedeterminata, dar depinde de contractul nostru cu ministerul local; asta e tare vechi si se reinnoieste la fiecare 4 ani. Daca la un moment dat statul decide sa nu mai semneze, locul tau de munca dispare. Dar sunt sigura ca asta n-o sa se intample. Oricum mai dureaza un an pana expira, poti sa stai linistita.

Dupa ce batem palma si imi dau demisia de la vechiul loc de munca:
- Nu se semneaza contracte de perioada nedeterminata de la bun inceput, ci trebuie cateva provizorii pana implinesti 2 ani cu noi, abia apoi ti se face unul pe timp nelimitat. Pot sa-ti fac de 6 luni, de un an sau de 3 luni, dar 3 luni mi se par prea putine, asa ca-ti fac de 6.

La resurse umane:
- Stii ca ti se termina contractul cand se termina al nostru cu ministerul, nu?
- Da, dar ala se termina peste un an, iar al meu peste 6 luni.
- Nu, ambele se termina pe 28 februarie 2015.

Am impresia ca undeva pe parcurs am fost luata de proasta.

8 comentarii:

Cora_ spunea...

Ce magari. N-am auzit de asa ceva, sa te minta cum ca postul e permanent si el sa nu fie. Adica asta ar trebui sa fie specificat clar in anuntul respectiv. Nu exista lege pentru asa ceva? Cred ca e ilegal.

nume spunea...

pai mi-a spus ca "in principiu" :)
legea spune ca nu poti semna mai mult de 2 ani la rand contracte pe perioada determinata; la resurse umane mi-au spus ca mai mult de 3 ani pt tipul meu de contract (sunt mai multe feluri de contracte). dup-aia trebuie sa-ti faca pe perioada nedeterminata sau sa caute pe altcineva.
adevarul e ca se semneaza in draci contracte de genul asta. i-am povestit unui neuropsiholog si mi-a spus ca din 1998 de cand e el aici a tot vazut asta cu diferite cadre medicale (medici, fizioterapeuti, logopezi etc).
se intampla si la stat, de ce m-ar mira sa se intample la particular?

in fine, partea nasoala la contractele scurte e vacanta... n-am de gand sa-mi iau cateva zile la fiecare 3 luni, ce naiba fac asa? la stat, cum se stie ca se semneaza repetat, vacanta se cere normal, pe tot anul; aici nu stiu, oi vedea la sfarsitul lui februarie, poate imi fac contract de 6 luni macar.

si mai e ceva cu contractele scurte, cand se termina, pa si la revedere, du-te dumneata la somaj. daca m-ar da afara, m-ar indemniza, dar asa, ura si la gara.

nume spunea...

cum ministerul local i-a pus gand rau sanatatii pubice si deriva mult la privat, e foarte probabil sa se reinnoiasca contractul lor cu spitalul la care lucrez. dureaza de ani de zile, n-o sa-l lase balta tocmai acum, cand au mai multa nevoie.

in fine, o iau ca pe o perioada de proba.

Cora_ spunea...

Si aici sunt contracte pe per. limitate, mai ales joburile ptr. guvern. Dar e atat de avantajos sa lucrezi ptr. guvern ca-s foarte cautate. Dar se stie clar de la inceput ca e pe un an(de obicei sunt pe un an, rar pe 6 luni, cazul in care e contract de inlocuire a cuiva bolnav, etc).

Pe de o parte e mai bine ca n-ai stiut, ca daca stiai ca e asa poate refuzai si ma gandesc ca poate ei chiar sunt bine intentionati si iti ofera o sansa reala, voiau doar sa se asigura ca persoana e ok.

Oricum nu e nimic de facut acum si oricum stresul nu te ajuta, deci n-ai decat sa astepti pana in feb sa vezi ce si cum.

Nici eu nu cred ca ministerul anuleaza asa contractul unui spital functional, mai ales ca le ia lor o parte din munca. Daca nu le-ar fi convenit de ei, nu le-ar fi dat voie sa functioneze de la inceput. Ma gandesc, asa pare logic. :)

Blegoo spunea...

Așa... și ce s-a mai întâmplat între timp?

nume spunea...

intre timp suntem abia in decembrie.

Blegoo spunea...

Aha.
Eii... zic să moderezi mai puțin și să scrii mai mult.
Ce dreaq'... că nu scrii cu picsu', să zici c-ai făcut bătătură la deșt.
Deci: cum e la spital?
Tot în bichini circuli pă culoar? Nu tu halat, nu tu nimica?

nume spunea...

Dorm pe mine, blegule, ce sa scriu?
E bine, e mult de organizat, 47 de pacienti, hartii, familii, diversi terapeuti cu care sa cad de acord... O tin din sedinta in sedinta, maine am 2.
Si mai am si un bou de fiu de pacienta care face scandal de 2 ori pe zi de cand a venit.
Halatul mi-l pun mare parte din timp, dar cred c-o sa renunt incetul cu incetul la el pt ca deja lumea ma cunoaste.