vineri, 24 august 2012

Numita clinica particulara m-a intrebat de viza, de drept de munca, m-a sfatuit sa-mi declar venitul...
Ei bine, eu lucrez perfect legal, nicio scapare, nicio hartiuta nu-i ascund statului (care stat a hotarat  amnistierea fiscala a marilor defraudatori... dar sa nu ne enervam acum). Clinica in schimb se scarpina la oua de fiecare data cand ii intreb de facturi... Ca io-s discreta (sau toanta) si ma jenez sa intreb de bani. Pe la inceputul lui august mi-au zis ca tocmai emisesera facturile din mai.
S-au implinit si depasit cele 50 de zile promise - cat intarzie plata - de la sfarsitul lui iunie si am vazut o laie de bani. Azi mi-au zis ca pot sa-mi scot la imprimanta facturile de pe calculator. Ah, ce bine, pot sa-mi declar venitul fictiv si sa platesc impozite reale!... Asta pe langa cei 400 de euro pe care i-am dat pana acum pe asigurari.
Vorbind de asigurari, am 3 - una de raspundere civila, una de consiliere juridica, iar colegiul medicilor imi promite si el ceva sustinere. Iar munca mea este perfect legala, declarata si neplatita. Ma gandesc ca macar una din asigurari ma poate scoate din cacao - nu sa-mi dea bani, ci sa-i pizdeasca pe nesimtiti din partea mea. Daca pana joi nu se rezolva, imi fac curaj sa trec la amenintari.

LE (27 august): mi-au dat banii pe iunie. Urmatorii, peste 50 de zile probabil.

4 comentarii:

Cora_ spunea...

Curaj si succes! Mergi si intreaba-i simplu: vreau sa stiu cand imi dati banii munciti de mine?

Nu exista acolo la voi vreun organism care-i apara pe angajati si unde sa faci plangere? Sau la minister undeva, nu stiu, oriunde, dar macar sa te plangi si sa faci cunoscut faptul ca nu-si platesc angajatii.

Multa bafta!

nume spunea...

ma gandesc ca exista un organism d-asta, dar nu voiam sa-i bag in anchete; habar n-am, d-asta voiam sa-i sun p-aia de la consiliere juridica, m-au mai ajutat o data in alta problema.
aseara i-am trimis un mail directoarei si am intrebat-o de bani, cica azi se face transferul. o fi zis ca inghit galusca si o las in pace tot weekendul... in weekend nu se fac transferuri bancare.

ieri am intrat la idei pt ca joi am trecut pe la fostul meu spital, am mancat cu rezidentii si am stat la o barfa cu specialistii. doi dintre ei au avut aceeasi problema in urma cu mai multi ani (in alte clinici). una n-a primit niciodata banii (dar lucra la negru), celalalt dupa 3 luni, cand deja se mutase din oras cu munca, s-a dus la directoare acasa dupa cec :)

Cora_ spunea...

la noi ai drepturi chiar daca lucrezi la negru... daca nu te platesc ai dreptul sa faci plangere si-i obliga sa-ti dea banii plus platile catre stat iar tie iti spun sa nu mai accepti munca la negru, te cearta adica si te iarta prima data.

nume spunea...

:))