duminică, 20 decembrie 2015

Daca nu se face o alianta de stanga (fie si cu clovnii aia socialisti) se cheama ca am cacat steagul. Incredibil cum dupa tot ce s-a aflat despre ei in ultimii 4 ani popularii au luat cele mai multe voturi (fara sa pupe majoritatea). Cea mai recenta stanga e la 2% diferenta de locul 2 (PSOE) si la 8% de populari.

In alta ordine de idei, ieri (si azi) am fost la un targ international de craciun. 40 de tari ne-a spus un gardian. Sub 30 de standuri am numarat eu. Moldova are, Romania nu. Tiganii au, dar e inchis. Palestina vinde cruciulite, iar Israelul de-ale lor. Congolezul e la fel de caucazian ca mine, iar Ungaria are angajata o romanca ce vorbeste engleza cu angajatul ungur. Standul arab vinde tot felul de carti, inclusiv pakistaneze si iraniene.
Acelasi centru gazduieste si o expozitie de fotoreportaj de razboi. Ma duc ieri cu un prieten marocan (alb); ajung inaintea lui, vad coada enorma si intreb de 3 ori un bagator de seama pe unde intru la expozitie; cand se plictiseste sa nu ma inteleaga da din cap ca da, trebuie sa stau la coada. Vine Y fara accent, intreaba pe alti 2 si primim acelasi raspuns. Auzim ca ar mai exista o intrare pentru scurt metraje si dam peste un gardian mai sef, cu casca in ureche si chef de vorba. Ne explica de ce trebuie sa trecem toti prin controlul de securitate - sunt 40 de ambasade prezente si nivelul de alerta terorista e 4 (din 5). Dar ca n-are rost sa stam la coada si ne trece pe noi, doi imigranti, pe sub nasul altui gardian ce ne refuzase grabit si stresat.

Niciun comentariu: