Prietena M. e psiholoaga si lucreaza cu discapacitati; adica vede cazuri triste si cazuri sinistre.
Intr-una din noptile in care refuzam sa ma culc ca sa nu visez pacienti, o intreb cum se detaseaza de ce vede zi de zi. Imi raspunde: "ma gandesc ca ce-i la serviciu ramane la serviciu, nu sunt problemele mele, nu le iau acasa. Sigur, am si cazuri care ma afecteaza pentru ca ori imi amintesc de mine sau de ai mei, ori sunt intr-adevar socante. Ca de exemplu:..." Si incepe sa-mi povesteasca orori, eu tac, iar ea continua sa povesteasca, sa povesteasca, sa povesteasca... Ce ti-e si cu detasarea asta!
Maine o sa vad o studenta la medicina de 20 de ani, probabil italianca (sper totusi sa fie bastinasa, sa aiba pe cineva aproape cand o s-o trazneasca vestea). Miroase a scleroza multipla si nu stiu ce m-ar mai putea face sa dorm acum, de ieri intorc cazul pe toate partile.
2 comentarii:
pai e si asta un mod de detasare, sa vorbesti despre... sau poate de defulare...
:)
Ma detasez incercand sa uit; vorbitul despre nu ma lasa s-o fac.
Dar de cele mai multe ori ma chinuie curiozitatea si vreau sa stiu ce s-a-ntamplat cu ei. Pana acum nu mi-a fost intr-atat de mila sau de groaza incat sa nu fiu curioasa (doar in cazul meu sau al familiei mele, dar nu in al pacientilor).
Trimiteți un comentariu