vineri, 29 iunie 2012

Pentru ca se planuieste deschiderea unui Eurovegas langa Madrid, vor sa modifice legea antifumat in favoarea investitorilor. Mult a durat pana cand tara asta a inceput sa mearga de-a-ndaratelea.

Parca m-as apuca sa-nvat o limba straina. Sau niste medicina pentru ca de mai bine de un an am fost sfatuita sa-mi dau boardul, iar eu nu si nu, ca-mi place aici.

12 comentarii:

Cora_ spunea...

Apuca-te, ce te retine in tara aia, acum serios?
Voiam sa te intreb, fara leg. cu subectu', crezi ca e vreun loc in Spania unde prin luna ianuarie sa fie placut de vacanta? Nu de plaja, evident, dar macar de plimbare, vizitat, etc...

nume spunea...

In ianuarie nu cred ca-i prea frig in Andalucia. Oras mare: Sevilla; orase mici, dar pitoresti: Córdoba si Granada (ultimul nu-l cunosc, dar in Córdoba cred ca nu-i de stat mai mult de 3-4 zile; in Sevilla eu am stat putintel, vreo 3 zile, dar nu m-am plictisit)
Plaja oricand: Canare - "insulele eternei primaveri" pentru ca tot timpul anului vremea e cam la fel si nu mori de cald. Ianuarie e plin sezon acolo, asa ca va trebuie rezervari din timp. Orasele nu prea sunt de vazut, dar aveti natura din plin, depinde si de ce insula alegeti (exista ferryboaturi intre ele). Uite aici cam ce poti sa vezi si sa faci in fiecare: http://www.turismodecanarias.com/canary-islands-spain/index.html

Cora_ spunea...

merci mult, incurajator, se incearca iar o vacanta in famelie extinsa in Europa si cum noi nu putem decat in ianuarie, ne-am gandit la Spania.

O femeie spunea...

si eu vreau in ianuarie/febr sa merg in Canare/Tenerife. Sa fac fotosinteza si sa producem niste vitamina D. :)))

nume spunea...

Arakelian, e bine-acolo oricand, chiar si vara cand in alta parte mori de cald (nu ca-n Belgia ai fi in pericol :P)

Cora, acum serios, vorba ta: tu ai mai emigra o data? Prima oara hai merge, te da sila afara din bastinezia, dar dup-aia?

Cora_ spunea...

daca alternativa ar fi sa mor de foame, as pleca, de foame puteam sa mor si in romania... odata ce am parasit-o pe mama, restul sunt detalii.
chiar vorbeam cu P ce-am face daca Quebecul ar deveni mai de stanga decat e deja(de mai mult de 3 luni sunt miscari studentesti la Montreal, 30% din studenti au decis ca ei vor comunism). si la 70 de ani as emigra, ca sa scap de ciuma rosie... sau cel putin acum sunt convinsa de asta.

nume spunea...

In bastinezia n-aveam nicio speranta. In Spania nu-mi fac planuri, dar mai am o speranta. Sper pe bune, nu e vorba ca mi-e lene sa fac altceva :)

Nu cred ca forma de comunism pe care o cunosti tu ar ajunge vreodata in Quebec sau in alte zone civilizate.

Cora_ spunea...

Sper. Nu c-ar exista vreo forma de comunism tolerabila.

La Montreal se poarta patrate rosii in piept, iar unii poarta de-a dreptul stele(zic ei ca in semn de protest). Cu greu m-am abtinut sa n-o intreb pe-o tanara dintr-o manifestatie daca stie ce inseamna stelele de pe pieptul ei. In fine...

Stiu si eu ce sa-ti zic? Nu e usor sa pleci din nou, inteleg foarte bine ca abia "ti s-au inverzit ramuril si s-au prins putin radacinile", dar mi se pare al dracului de nedrept sa mori de foame cu diploma de medic in buzunar. S-ar putea sa ma insel, dar eu am impresia ca Spania nu va fi niciodata mai mult decat este... adica nu poate sa fie niciodata ca tarile nordice, de ex...

nume spunea...

Pana in urma cu putini ani Spania a fost mai mult decat este acum.

Cora_ spunea...

Deci e doar o faza... ba, eu ii doresc sa redevina ce-a fost si chiar mai mult, eu una insa prefer germania sau tarile scandinave... hai si UK, Italiei, Spaniei sau chiar Frantei, dar eu sunt pragmatica tare.
Marele avantaj al Spaniei e insa clima. Deci pana la coada doar tu stii ce conteaza mai mult pentru tine. Daca simti ca trebuie sa ramai, ramai. Jobul va veni, sunt convinsa... si banii nu sunt totul.

O femeie spunea...

clima nordica poate fi depresiva pt unii. Nu stiu daca e vorba de la lipsa de soare(vitamina D), nu stiu daca e vorba de temp. medie mai scazuta ( ce tine capul la rece, dar si alte simtzaminte), nu stiu daca e de la raceala oamenilor(pt cei de ginte latina asta pare un adevarat iceberg).
E important sa fii unde te simti bine. Si daca esti undeva unde nu te simti bine, consider ca trebuie incercat sa faci ceva.

Drama (la mine) este ca nu am de ales...

nume spunea...

Eu nu stiu daca e clima sau gena. Pana la urma rata cea mai mare a sinuciderii in Europa o aveau parca ungurii, nu nordicii.
Daca aleg sa ma duc mai la nord, ma duc singura, asta e clar. Intr-o tara vorbitoare de franceza as mai putea spera ca vine si tizul.

Mi-e jena sa recunosc ca pana la varsta asta nu stiu exact ce vreau si unde m-as simti bine :)