duminică, 27 martie 2011

La incheierea congresului din Sevilla, doamna sefa a societatii nationale de specialitate de infantil (avem si-o societate de specialitate generala, la congresul asteia nu ma duc, ca-i in podis si nu maai poooot) a repetat cum se organizeaza conferintele "un an in Madrid, un an in provincie". Lumea s-a foit si-a pufait, marea doamna sefa a explicat ca "asta e, Madrid e capitala Regatului" (pe cuvant ca i s-a auzit majuscula).

In Sevilla lumea draguta, atenta, nu m-am ciocnit de nimeni pe strada, nu si-a bagat nimeni cotul in coastele mele (ca-n capitala). Organizarea mai buna decat anul trecut in Madrid. Contrar celor spuse de o prietena romanca, orasul e mai curat decat asta in care stau, sambata si duminica dimineata nu miroase a pipi in zonele cu baruri. Si unde nu miroase a portocali, miroase a tamaie :)

Sefa mea de infantil m-a intrebat la ultima masa impreuna daca vreau sa raman in Madrid. I-am raspuns ca-i scump pentru cat voi castiga ca specialista si ca ma bate gandul unei insule cainesti. Mi-a zis ca pot cere o locuinta sociala si ca nu se castiga prea rau. Seful `al mare (sevillian de provenienta, dar cu temperament castilian) asculta discutia si vazand ca ma inteleg bine cu medicul cu care lucrez in podis, m-a intrebat daca mi-ar placea acolo. "In Castilla?? In niciun caz!" Poate mi-a fost prea evidenta sila pentru ce situatie incurcata au noii specialisti.
Acum ma intreb daca nu cumva sefa de infantil se gandea ca mi-ar sta bine pe sectia ei, iar eu cascata i-am zis ca ma duc in insule.

4 comentarii:

Cora_ spunea...

uff, in discutiile cu sefii tre' sa fii intotdeauna pregatit dinainte, asta ma enerveaza. Acum vei sti.
Eu am avut o discutie la o petrecere cu sefa sefei. Numai in gluma am tinut-o si tot in gluma mi-a zis ca tre' sa ma straduiesc sa plac putin mai mult sefei mele directe(ea cica vorbea in general). I-am spus ca avantajul pozitiei mele e ca pot sa spun liber ce gandesc, ceea ce ea nu-si poate permite. A trebuit sa fie de acord, tot in gluma...

Asa ca vezi si tu cand poti sa o intrebi in gluma daca te-ar vrea la ea pe sectie.

nume spunea...

Cand eram in stagiu cu ea, ii tot ziceam ca-s prea multi pacienti pt 2 medici (atatia lucreaza acum acolo) si ca e nevoie de macar unul in plus. Mai am un an pana termin, poate apare un post.

Dan spunea...

Cu sefii chiar când vorbesti în gluma trebuie sa fii serios!

nume spunea...

:) Am bagat la cap.