duminică, 6 martie 2011

Un cos de lamai pentru doamna

In zilele libere ma duc in oras cu autobuzul sa fac niste fotosinteza, nu cu metroul. Tot asa fac si pensionarii din cartierele de blocuri; ii vad citind La Razón. Ma intreb daca mizeria asta de ziar iese numai duminica sau o fi pentru ca duminica ma plimb cu varsta a treia.
Titlul principal azi era "Spania interdictiilor". Le-am facut trafic pe net ca sa ma asigur c-am inteles bine tonul titlului. Ce-i doare pe micuti: ca parlamentul catalan a interzis coridele, ca a scazut viteza pe autostrazi de la 120 la 110 pentru economisirea benzinei, ca s-a interzis vanzarea de produse de patiserie in scoli, ca s-au interzis barurile pe plaja si fumatul in locurile publice... Daca va ma vine in minte vreo masura de bun simt, sa stiti ca daca a fost adoptata dreptacii mor de ciuda si rabufnesc in la razón - in articole sau in comentarii.
M-a avertizat prietena N (originara din Toledo) ca in Castilla castiga mereu PPul alegerile si ca asta e modelul locului. Mi-a comentat asta cand am votat la europarlamentare pt Spania; anul asta m-au intrebat daca vreau sa votez pentru Madrid si am zis ca nu.

Pe de alta parte, sa fii in cealalta tabara (nu ma refer la optiunile politice) dupa ce toata viata ai fost majoritara e o buna lectie.

2 comentarii:

Dan spunea...

Sa se interzica fumatul în spitale, nu înauntru, nici afara sa n-ai voie, sa iesi în strada! Na! Asa-i aici! Da-le un exemplu pozitiv.
De fapt vroiam sa-ti spun La Multi Ani si sa fii norocoasa, celelalte se rezolva!

nume spunea...

:) Multumesc pt urari! Toate cele bune!