duminică, 27 decembrie 2015

Frente al Cabo de Poca Esperanza arrié mi bandera.

Pe 14 am fost la psiholoaga ca sa-i povestesc cat de stresata sunt. In timpul anamnezei ne-am impotmolit la consumul de toxice. Am incercat sa par ca beau doar vin, dar cu cateva zile inainte de consultatie ma facusem prastie cu niste margarita (dupa vin, nu pe stomacul gol). Ca sa sar peste detaliile nefolositoare, nu i-am zis ca nu fumez ierburi pt ca devin paranoica si nici n-am incercat alte chestii pt ca n-am avut acces, nu pt ca nu m-ar fi interesat (prietenul P spune ca e mai nasol sa le vad utile in loc de recreationale). Dracu', toata lumea stie ca in randul medicilor % de dependenti e mare, nu era nevoie sa-i spun eu. Am scos la inaintare genetica (sper sa nu citeasca maica-mea blogul).
Tipei nu i s-a parut nimic anormal ca ma rastesc la nesimtitii care intra in birou in timpul sedintei si imi fac conversatie. Am avut probleme cu colegii? Mi-a atras cineva atentia? Da, dar doar ca sa ma ajute, nu ca sa ma sanctioneze; sefia, desi citeste detaliat toate reclamatiile, nu m-a chemat niciodata la raport. Apoi diferentele culturale trebuie sa le accept si sa nu ma deranjeze, mai ales ca eu sunt cea care le remarca. Iar noile probleme pe care le am sunt responsabilitati cu care se intalnesc toti noii specialisti si pe care va trebui sa mi le asum. M-am simtit ca-n clasa a 5a cand mi s-a explicat ca asta e marronul tuturor "cargos intermedios" (functii intermediare, aia care decid putin si trebuie sa justifice deciziile sefilor).
La sfarsit am vorbit despre mancare; un subiect prea fumat ca sa cad in capcana intrebarilor pt necunoscatori; dar ea era psiholoaga si mai vazuse d-astea ca mine, nu eram prima care-si cosmetizeaza dieta.
In treacat mi-a zis ca unul din criteriile pt a diagnostica o tulburare e durata; faptul ca visez in fiecare noapte pacienti si spital nu e grav, nasol ar fi sa nu dorm deloc. Ca-mi sare tandara din cand in cand, nu zilnic, e aproape normal. Imi dau (oarecum) seama cat trebuie sa sufere aia cu adevarat tulburati daca eu, desi plang la serviciu cand sunt la capatul puterilor, sunt considerata ok.


4 comentarii:

Cora_ spunea...

Deci cum ar fi, esti sanatoasa tun, misca-ti fundul la munca si nu te mai plange.
Deci, gata, nu te mai cheama? Nu e cu psihoterapie ca te duci de cateva ori, stai intins si vorbesti si gata, rezolva tot?

Ce zici de experienta unei prietene romance de la Montréal care dupa ce i s-a pus aici un diagnostic de depresie usoara (ma rog, nu stiu exact, ceva de genul), s-a dus sa consulte psihiatru in ro, un coleg de-al sora-sii, doctorita si ea. A fost cea mai socanta experianta din viata ei. Doar ca nu i-a spus ala ca e nebuna (de fapt i-a spus, i-a pus un diagnostic de-ar fi trebuit internata la balamuc), ca ea i-a spus aluia tot ce avea in cap, ca de-aia zici ca e acolo. Zicea ca daca n-ar fi fost in vacanta si sa locuiasca in Canada, nu e sigura ca n-ar fi internat-o ala de urgenta.

nume spunea...

Mă duc la muncă în fiecare zi și stressul nu mi s-a rezolvat cu nicio vacanță. Fac ore extra pt ca am randament din ce în ce mai prost.
Nu e cu terapie; era o psiholoaga din sistemul public de sănătate, probabil ca dacă mă duc la unul plătit imi asculta ală bălăriile.
Trebuie să mă reapuc de meditat, a fost singura perioadă când am fost un pic mai liniștită. Sau să mă duc la psihiatrul prietenei tale să mă medicheze :P

Cora_ spunea...

Da, asta i-a dat si medicatie pe care evident ca nu a luat-o, ca nici nu putea, dar cand a citit cu sora-sa ce-i daduse, era naspa. Tipul e tanar, nu mi-a zis numele, iti dai seama, dar sora-sa e de varsta ta si e ORL-ista la Buc, deci se poate f. bine sa fi fost colegi cu totii, sooo, sunt sanse sa ajungi exact acolo. :)))

Si eu cred ca in privat e altceva, nu stiu la voi cum e, dar stiu ca ea s-a dus la o tanti la terapie cat a avut dreptul de la asigurare (cateva sedinte) si s-a simtit super dupa aia.
Yoga m-a ajutat si pe mine intr-o perioada stresanta la fostul job, a facut miracole.
La multi ani, sa fii sanatoasa si vesela in noul an (daca se poate fara pastile)! Ai grija de tine. Te pup.

nume spunea...

Multumesc la fel! La multi ani!
Pup