duminică, 5 decembrie 2010

O tara vesela (3)

Abia dupa declararea starii de urgenta pentru prima oara in ultimii 35 de ani (de democratie) controlorii s'au reapucat de lucru. Cum bine se remarca pe FB sau pe un blog, aceeasi masura dar luata de PP ar fi fost mult mai rau vazuta.
Ce ma sperie (si nu e pentru ca mi'ar trezi vreo amintire, ca nu'mi) e cum se ajunge la militarizare de pe o zi pe alta, de la o amenda si/sau concediere la tribunalul militar, intr'o tara considerata democratica si stabila. Si cat de usor se intinde haosul peste o tara intreaga (stia Saramago saracul ce stia, ca doar traia in Spania, nu in Portugalia)

Pagina de FB a purtatorului de cuvant al controlorilor a luat foc. Multe dintre comentarii sunt, din pacate, de sculeri-matriteri. Asta da, imi trezeste amintiri sinistre. "Cum isi permit sa faca greva unii care castiga 300.000 E pe an intr'o tara cu 20% somaj?" Si salariul e culmea arogantei, ma'ntelegeti, nu doar modelul de "greva".

Pilotii spanioli ameninta cu o greva de Sarbatori (aici dureaza pana pe 6 ianuarie, iar cum anul asta pica joi, vacantele probabil se prelungesc pana pe 9), ar fi trebuit sa comunice deja data (joi), n'au facut'o si a trecut neobservat.

Un comentariu:

Dan spunea...

O tara democratica si stabila se face si cu forta. Ca doar n-o sa fie condusa de o trupa de indivizi care se stiu indispensabili dar sunt nesimtiti sau de o banda de drogati. Nu sunt nostalgic, dar exista o masura în toate si mai ales bun simt.