miercuri, 8 iunie 2011

Din cartea meclelor

Cu cat adaug mai multi contacti in FB, cu atat am mai putini. Mai intai s-au desconectat de mine aia de pe Neuro, habar n-am de ce, probabil pentru ca-s prieteni ai fostei colege de apartament. Mai apoi m-au blocat un grup de peruani - vai ce ofensa! - dupa un schimb de mailuri cu numita colega. Partea din conflict pe care o regret e stradania de a-mi infirma prima impresie, ca doar n-am 5 ani si pot reactiona cum imi tuna, trebuie sa vorbesc frumos, sa nu stau cu coatele pe masa, sa zambesc tuturor. Asa-mi trebuie, fosta colega e o scorpie, prietena ei o nesimtita, iar eu o toanta ca am incercat sa ma conving ca problema sta in socializarea mea defectoasa.
Apoi am disparut din lista de contacti a altor colegi de spital de aici. Dar am regasit colegi de dincolo (romani, greci, arabi) si am reluat legatura cu multi dintre ei (dragi compatrioti ospitalieri framantati de grija strainilor care-si platesc facultatea oficial - si examenele neoficial - va anunt ca niciunul dintre colegii mei arabi nu freaca duda, toti sunt domni si doamne doctori specialisti - nu din mila statului roman si din impozitele parintilor dvs -  in tara aia minunata care se duce dracului sau prin tari mai calde).

O alta curiozitate a FBului e "like"ul pentru albumele foto; cele mai multe a strans "Portugalia" (de la prieteni romani), desi nu are absolut nimic iesit din comun si la vremea la care l-am inceput doar prietena M stia de domnul tiz; si cei doi-trei cititori ai blogului :), dar fara legatura cu FB.

3 comentarii:

Dan spunea...

A propos de comentariile de dincolo, cam multi te-au lasat balta. Si pe mine aici, nu-i o critica, e o constatare, nici macar trista. Aia e scorpie, cealalta e proasta, alta e incompetenta si compenseaza fiind perversa. Si câte altele! Vorbesc despre mine! Si n-ai voie sa critici!Dar ai gasit prieteni de dincolo...

nume spunea...

Prieteni-prieteni, putini. Majoritatea sunt colegi cu care vreau sa mentin legatura. FBul e ca un fel de agenda de telefon, daca am nevoie de cineva stiu de unde sa-l iau. D-asta nu inteleg de ce ar rupe cineva legatura cu colegii de munca.
Gurile rele spun ca-s greu de gasit prieteni spanioli sau francezi. Nu stiu daca e adevarat, eu doar constat :)

Dan spunea...

Nu-s rele gurile, cel putin despre prietenii francezi e adevarat. Eu constat asta de zece ani. Cât îi inviti la tine, le dai sa manânce, pleaca acasa cu pachet etc. e bine. Daca trebuie sa-ti dea dreptate tie contra unui francez, e mai greu. E de acord cu tine între patru ochi, dar în public îsi apara compatriotul, pe fata, fara jena si fara remuscari. Iti sunt prieteni atâta timp cât esti mai amarât ca ei. Cum începi sa salti (si un medic român salta repede, da examene, le ia si recupereaza rapid), eventual peste ei, gata, s-a terminat amabilitatea si apare invidia. Nu-i valabil pentru toti ce spun, dar marea majoritate asa face. Niciodata nu vom fi ca ei, desi suntem deja francezi de multi ani.
Politica oficiala sustine contrariul, sunt primitori, nu sunt xenofobi, dar e fals. Nu trebuie sa fii mai bun ca ei!!