marți, 15 martie 2011

Cum imi lipseste exercitiul vorbirii (practic dar mai ales ma descarc aici), de fiecare data cand sunt sincera lucrurile se complica si in loc sa scap ieftin cu o parere pentru care ceilalti insista, trebuie sa dau explicatii si mai ca ajung sa ma scuz. Dresul busuiocului imi iese si mai prost (cui ii iese bine?)
La blog ma gandeam de anul nou cand ne certam festiv si singurele optiuni erau ori sa fac praf totul vorbind ori sa fac praf totul refuzand sa vorbesc. Am ales sa spun tot ca sa-i demonstrez ca nu poate sa duca. A dus-o bine merci si m-a pus si pe mine pe sine.
Acum intoarcem situatia pe toate partile fara graba si ne gandim cum sa facem sa stam impreuna (inca suntem legati de locul de munca). Intrebarea mea e cine o sa invete sau o sa-si perfectioneze o limba straina? Am eu niste banuieli ca  nomadul dintre noi doi, ala care traieste tot timpul in provizorat. Doar ca nomadul, contrar hormonilor, duce dor de duca, nu de cuib.

9 comentarii:

Cora_ spunea...

hehehe, pai amandoi, mutati-va in Canada. :))) Desi nu prea cred, ca tre' sa o luati de la capat cu echivalarile... cel putin tu.

tara lui iti place? mai mult decat aia cu greve? daca da, go! in cel mai rau caz, iesi din asta c-o experienta in plus... zic eu, ca la sfaturi toata lumea se pricepe. :))

nume spunea...

In tara lui medicii castiga mai mult decat in asta, vremea e ceva mai buna si mancarea grozava :) Dar tara e saraca si trece greu criza. Si ar trebui sa invat limba poate la un nivel la care sa-mi scot un certificat. Si mai cred (dar asta trebuie verificat) ca ar trebui sa dau un examen de specialist ca sa practic in afara Spaniei (ceea ce nu e capat de tara, colegii mei din tara aia din care toti am plecat dau examen de specialist). Am putea sa schimbam amandoi locul, sa ne mutam de exemplu in Barcelona (unde se simte el acasa), dar desi nu ne grabim, amandoi ar trebui sa ne apucam de catalana.
In fine, ideea e ca e mult de munca si mi-e lene :))

Dan spunea...

Si daca vrei sa practici în Spania ca specialist nu trebuie sa dai examen? De PH cum se spune aici?

nume spunea...

Nu, in Spania termin rezidentiatul si imi caut de lucru pe post de "adjunta" (adica specialista in romana) semnand un contract pe perioada determinata in cele mai multe locuri. Daca vreau postul meu pe viata, trebuie sa dau un concurs. Se pare ca scot la concurs multe posturi ocupate acum de d-astia cu contracte de mizerie. Mda, de invatat nu scap.

neuroanchiloza spunea...

Si concursul cum e, nasol? Concurezi pe aceleasi locuri cu bastinasii?

nume spunea...

Pe aceleasi locuri cu ei; nu stiu daca e nasol, dar ii vad cam speriati :)

neuroanchiloza spunea...

Daca ai luat MIR-ul,astalalt nu cred eu sa fie o problema ;)

nume spunea...

:) MIRul e national. Concursul asta e pe comunitati autonome.
Examenul de recunoastere a titlului de specialist cred ca nu e complicat, mai ales c-am scapat de patologia care nu-mi placea si-am ramas cu a mea.

Dan spunea...

Nu e nicio spaima sa concurezi pe aceleasi locuri cu bastinasii. Nu e nici usor (problemele vin de la limba si mai ales ca trebuie sa înveti multa legislatie în limba lor, franceza aici), dar scoala româneasca de medicina e teribila si asta o spun ei, cu juma' de gura ca de..., dar daca se stinge lumina si nu mai merg aparatele, nema ochi, urechi, palpari etc.!